WEBIKE SRC KAWASAKI FRANCE TRICKSTAR ADALAH RAHSIA

FIM EWC
Fim_Ewc_24h_Motos_Test_Days_2020_

21 Julai 2020 | 2019-2020, 24 Heures Motos 2020
Selepas perjalanan pertama mereka dengan tayar Michelin semasa ujian persendirian selama dua hari di Le Mans, pasukan Kawasaki nampaknya telah menemui jalan untuk kemungkinan berada di podium kembali di 24 Heures Motos pada 30 Ogos.

Webike SRC Kawasaki France Trickstar, pemenang 24 Heures Motos 2019 dan gelaran dunia FIM EWC 2018-2019, kembali tersenyum lagi. Setelah terpaksa menukar pembekal di pertengahan musim, pasukan Perancis tersebut harus menunggu hingga akhir minggu lalu untuk menguji tayar Michelin baru mereka di litar Bugatti di Le Mans.

Walaupun ujian dua hari berakhir dengan Jérémy Guarnoni melakukan sedikit perlahan sambil mendorong had untuk menetapkan masa yang lebih cepat, pasukan Gilles Stafler kelihatan yakin dengan persediaan tayar baru, yang menunjukkan kejayaan untuk perlumbaan. Tiga pelumba pertama Kawasaki # 1, Jérémy Guarnoni, Erwan Nigon dan David Checa telah berjaya.

“Masih ada banyak perkara yang harus kami lakukan,” kata pengurus pasukan, Gilles Stafler, “tetapi kami memiliki dasar yang lebih memuaskan, yang harus kami sesuaikan pada minggu menjelang perlumbaan. Yang paling mengejutkan saya mengenai tayar ini adalah ketekalannya. Kami berjaya melakukan lebih daripada dua aksi pada tayar depan yang lembut tanpa kehilangan prestasi. Michelin telah mereka cipta tayar khusus untuk daya tahan (endurance). Kami mungkin mempunyai masa yang lebih sukar dalam melayakkan diri kerana kami tidak mempunyai tayar yang memenuhi syarat. “

Copied title and URL