Ulasan Pemilik HONDA CRF1100L Africa Twin

Motorcycle Reviews

Ulasan Pemilik HONDA CRF1100LAfrica Twin

Kami akan mengulas kisah minat Mr. Satopon mengenai pengalaman menunggangnya dengan motosikal kesayangannya, CRF1100L Africa Twin, dari kempen “My Beloved Moto” dalam komuniti Webike.

 

Dia berkongsi dengan kami mengenai kelebihan dan kekurangan daripada motorsikal Afrika Twin, dimana dia tahu dengan baiknya kerana dia merupakan seorang pemilik.

 

[Pengenalan Diri Satopon]

Pada hari lahir saya yang ke-16, saya memperoleh lesen motosikal biasa dan besar di tempat ujian. Saya telah menunggang motosikal selama 22 tahun dan hingga sekarang saya telah menunggang sekitar 20 buah motosikal. Sekarang ,saya mempunyai 4 motosikal, CRF1100L Africa Twin Adventure Sport ES, 2 MONKEY BIKES dan SUPER CUB 110.

 

Apa yang memotivasikan saya untuk membeli Africa Twin adalah bahawa motorsikal Suzuki GSX-S1000F yang saya naiki sebelum ini akan menukar pemeriksaan kenderaannya dan semasa ia menghampiri tempat memeriksa saya telah pergi ke sebuah kedai motorsikal untuk melihat-lihat Africa Twin yang telah mengalami perubahan model dan membelinya tanpa berfikir panjang. Sudah tiga bulan sejak motosikal itu dibeli, dan ia selalunya digunakan untuk touring, touring jalan hutan, dan touring perjalanan jauh.

 

[Kepuasan / Kelebihan]

・ Untuk aplikasi

Ia dinamakan sebagaiadventure sport, jadi cukup serba boleh untuk menangani segala-galanya dari jalan-jalan kota hingga jalan-jalan hutan yang berliku dan tidak berturap. Anda boleh berkeliling selama seharian dengan banyak bahan bakar dan tangki penuh. Anda juga boleh membawa banyak barang jika anda mahu. Sekiranya anda menyambungkannya ke iPhone, anda boleh menggunakan sistem navigasi pada paparan.

・ Untuk prestasi menunggang

Suspensi elektronik membolehkan anda menukar tetapan dengan satu sentuhan butang dan anda boleh beralih dari mod jalan raya ke jalan off-road sambil menunggang. Anda juga boleh menikmati 7 tahap kawalan traction dan pembatalan ABS belakang yang sesuai dengan gaya anda. Visor menjadikannya selesa di jalan raya. Kawalan Cruise juga berguna.

・ Untuk penampilan

Motorsikal CRF1000L besar, tetapi terasa kecil untuk memusing handle dan cukup stabil pada kelajuan rendah serta sama sekali tidak terasa berat. Landasan kaki cukup bagus dan saya gembira dengan model ketinggian yang lebih tinggi. Berkat landasan kaki yang baik, saya dapat bertahan walaupun kadang-kadang saya kehilangan keseimbangan di jalan hutan. Meter pengukurnya adalah LCD berwarna, seperti motorsikal moden. Lampu LED dan lampu depannya agak comel.

 

 

Ia besar dan hebat.

 

[Ketidakpuasan / Kekurangan]

・ Untuk aplikasi

Bahagian yang paling baik adalah, harganya agak tinggi! Mungkin murah dengan peralatan dan sebagainya, tetapi ianya masih mahal. Pilihan juga mahal. Tidak ada cangkuk kargo pada pembawa atau badan. Mungkin baik jika saya meletakkan casing pannier di atasnya, tetapi saya tidak dapat membelinya jika hanya badannya.

・ Untuk prestasi menunggang

Ketika saya berada di jalan yang teruk, sebuah motosikal besar berat seperti yang disangkakan. Walaupun visor yang besar mempunyai kesan perlindungan angin yang tinggi, ia akan mengganggu pandangan, dan ia memberi rasa cemas sehingga terbiasa. Saya mahukan visor pendek.

・ Untuk penampilan

Tidak ada yang khusus.

 

Berat boleh menjadi masalah di jalan yang teruk …

 

[Ringkasan (Disyorkan untuk orang seperti ini, dll.)

Saya selalu ingin menunggang motorsikal adventure pada suatu hari nanti, tetapi saya memutuskan untuk menunggangnya lebih awal daripada yang saya rancangkan. Dan saya tidak penyesalan daripada membelinya. Saya terfikir untuk memiliki motosikal asing dan pengeluar antarabangsa yang lain, tetapi saya memilih Afrika twin untuk jalan hutan dan touring. Saya tidak tahu mengapa saya memilihnya dan tidak membandingkannya dengan motosikal lain. Namun, saya tetap gembira kerana saya membelinya.

 

Saya bercadang untuk pergi melawat di pelbagai tempat sehingga keadaan ini berlaku. Ia sangat malang, tetapi saya masih mahu menikmatinya.

Terima kasih, Satopon, kerana berkongsi kisah CRF1100L Afrika Twin tersayang anda. Terima kasih banyak-banyak!

 

Copied title and URL