KISAH KAWASAKI NINJA H2 “Changing Forward” [Video]

Motorcycle & Industry

NINJA H2, yang mempunyai segala teknologi, adalah motosikal terpantas di dunia!

KAWASAKI Heavy Industries, Ltd. telah mengeluarkan video terbarunya “Motorcycle version”, video jenama korporat “Changing forward” dengan tema mesej korporat “Changing forward”. Introducing the close-up of”NINJA H2″, menunjukkan bagaimana rekod kelajuan terpantas di dunia * dicapai dengan kekuatan luar biasa dalam imej yang realistik dan hebat.

Dengan suara penunggang yang mencabar mesin terpantas di dunia, ia menggambarkan nilai yang dibawa oleh NINJA H2.


* Pada waktu Jun 2020 (rekod Bonneville Speed Week P-PB1000 / 337.064km sejam [Catatan Rasmi: 209.442 batu sejam])


Dari siaran akhbar berikut

Ringkasan daripada video “Motorcycle version”

The Bonneville Speedweek adalah festival kepantasan yang diadakan di Utah, Amerika Syarikat. Penunggang dari seluruh dunia dicabar dalam acara besar ini untuk mencatat kelajuan terpantas mereka, pembangun dan pengendali ujian KAWASAKI Heavy Industries “Team38” mengambil bahagian dalam acara besar ini dengan NINJA H2 yang dilengkapi dengan enjin supercharged.

Bonneville adalah satu-satunya tempat di dunia untuk menguji kekuatan luar biasa NINJA H2, kata anggota pembangunan. Untuk membuktikan prestasi mesin yang mereka hasilkan, mereka akan memulai mencapai gelaran “World’s Fastest”.

Tempat untuk Bonneville adalah dataran garam yang luas. NINJA H2 akan menuju dengan laju sambil mengaum bunyi mesin di kawasan dunia putih bersih yang terbentang luas dan lebar.

Yang mencabar kepantasan yang melampau dengan NINJA H2 adalah Shigeru Yamashita, pelumba ujian KAWASAKI. Yamashita menjelaskan perasaannya terhadap cabaran: “Tujuan saya adalah untuk memunculkan potensi sepenuhnya mesin ini, dan juga untuk mencabar sejauh mana kita boleh pergi,” kata Yamashita.

Dan di sebalik keadaan yang teruk dipengaruhi oleh permukaan dan angin jalan tasik garam, NINJA H2 telah menetapkan rekod terpantas di dunia iaitu 337.064km / j.

Yamashita melihat kembali lumba pecut hari itu dan memberi komen seperti berikut.


“Ia adalah menyeronokkan. Kelajuan, bunyi, getaran, dan bau yang memikat. Setiap kali saya menunggang NINJA H2, saya mengalami kegembiraan yang sama seperti kali pertama saya di belakang motosikal ayah saya.”


Kemudian, sesuai dengan komen penunggang, video akan beralih ke penampilan NINJA H2 yang ditunggang di kawasan bandar.

“Kelajuan ini malah menggembirakan hati anda.” Supermachine dengan kekuatan luar biasa serta membanggakan dunia memberikan perasaan mewah dan kegembiraan dalam kehidupan seharian hanya dengan memilikinya.
While blending into the city, it shows an exhilarating run like a Bonneville and makes the person you see naturally smile, not to mention the person who is riding.
Semasa di kawasan kota, ia sangat menyeronokkan seperti Bonneville dan menjadikan orang yang anda lihat tersenyum secara semula jadi, apatah lagi orang yang menunggang.

Motosikal yang mengejar kelajuan adalah impian yang saya mahu menjadi kenyataan. Itu untuk mengisi kehidupan setiap orang untuk melihat, menunggang, dan mencerahkan hidup mereka. “Changing forward”. KAWASAKI akan terus berubah pada masa akan datang.

 

Kawasaki: "Changing Forward" (Motorcycle ver.)

→ → Halaman khas untuk “Changing forward”

 

Mengenai NINJA H2

NINJA H2 adalah motorsikal besar yang dilengkapi dengan enjin supercharged yang pada awalnya dibangunkan oleh KAWASAKI Heavy Industries.

Selain output yang tinggi dan kemampuan memecut yang tinggi, ia telah mencapai kemudahan dalam pengendalian dan kecekapan bahan bakar yang sangat baik dalam kehidupan seharian dan telah memperoleh reputasi dan populariti yang tinggi. Mesin super ini dengan kekuatan yang luar biasa adalah hasil dari teknologi pelbagai perniagaan seperti turbin gas dan aeroangkasa KAWASAKI Heavy Industries Group.

Copied title and URL